Özgüvenli pop

22 Ekim’de piyasaya çıkan “Prioritise Pleasure” albümüyle Self Esteem, bakın böyle de pop yapılabilir dedi ve karşılığını da yıl sonu listelerinde adının bol bol görünmesiyle fazlasıyla aldı.

Folk rock sularında batmadan yüzen İngiliz ikili Slow Club’ın yarısıydı Rebecca Lucy Taylor. 2019’da “Compliments Please” albümüyle solo kariyerine geçiş yapıp Self Esteem adını kullanmaya başladı. Akla hemen The Cure’u getiren köklü ve güvenilir plak şiketi Fiction’dan çıkmıştı o albüm. İkinci solo albümü için de yine Fiction’dan devam ediyor Self Esteem, ya da samimiyetimiz dozuna göre, Rebbecca. 

Fiction referansı da, Slow Club’ın iyi müzik yapmışlığı bilgisi de çok güzel bir CV oluşturuyor kendisi için. Self Esteem’in pop şemsiyesi altına sığdırdığı aslında o kadar da pop olmayan notalar da. “Prioritise Pleasure” kadın olmayı kutlayan bir albüm. Bir birey olarak, bir kadın olarak çekincelerden, korkulardan, ne derler’den kendini temizlemeyi amaçlayan bir albüm. Bu bakımdan Rebecca için gayet şahsi, konu itibarıyla da gayet global bir konsepti var. Şarkı sözleri kâh bir günlük gibi, kâh hafif provokatif sloganlar misali. Tüylerini almaktan bahsettiği bir şarkı için ebeveynimden özür dilerim diyor verdiği bir mülakatta. Pandemi sürecinde biraz bölük pörçük kaydedilmiş, lakin bu kısım kısım kaydedilmeyi yaratıcı manada iyi kullanmış bir albüm Self Esteem’in “Prioritise Pleasure” (zevki öncelikli kılmak gibi bir manada) yapıtı.


Yorumlar

Popüler Yayınlar