Game of Thrones'un müzikle haşır neşir simaları


Game of Thrones (Taht Oyunları) bir sezonu daha izleyenleri hem üzerek, hem de yine müthiş meraklar içerisinde bırakarak tamamladı. Dizinin 6. sezonunun başlamasına epeyce vakit var. O vakti diziye dair bir şeylerle doldurmak isteyenlere birtakım müzikli önerilerimiz var. Zira dizinin kadrosundan çeşitli isimler, oyunculukları kadar müzikal marifetleriyle de adlarından söz ettiren yetenekler.


Bronn
Jerome Flynn 
Taht Oyunlarının yoğun temposuna, hem olayların göbeğinde, hem de tamamen dışında olabilmeyi başararak dahil olan 'kiralık kılıç' Bronn olarak tanıyoruz Jerome Flynn'i. 52 yaşındaki İngiliz aktörün uzun bir kariyeri var, ve bu kariyerin bir bölümünü pop müzik kaplıyor. Hayalet filmiyle özdeşleşen 'Unchained Melody'yi TV ekranlarında seslendirişiyle başlayan, ucu İngiltere'de bir numara olacak, başkalarının şarkılarını yorumladıkları iki albüme uzanan bir kısa macera onunki. Daha fazlası için Robson & Jerome yazıp google'a sorunuz.





Grey Worm (Gri Solucan)
Jacob Anderson


Güçlü bir savaşçı, bir lider ve hayatın ona daha en başta attığı kazığı sindirip yoluna devam etmeyi başarabilmiş bir aşk insanı. Şimdiye kadar izlediğimiz bölümlerden Jacob Anderson'un karakteri için aklımızda yer eden özellikler bunlar oldu. Anderson, diziden arta kalan vakitlerini bir süredir sıkı bir müzikal tempoda geçiriyor. Raleigh Ritchie adıyla şarkılar söylüyor Anderson. Tam bu güne, çağın prodüksiyon estetiklerine uygun altyapılara sahip şarkılar bunlar. Elektronik müzikle dirsek temasını farklı dozlarda içeren güzel işler. Bir kulak vermekte fayda var.





Ramsay Bolton
Iwan Rheon


İnsanlığından çok ciddi şüphe duymaktan kendimizi alıkoyamadığımız Ramsay Bolton rolünde izlediğimiz Iwan Rheon'un müzikal kariyeri, Game Of Thrones izleyenleri epeyce şaşırtacak tatlar ihtiva ediyor. Jason Mraz, Damien Rice arası bir akustik tınıya sahip şarkılar söylüyor zira Iwan Rheon. Eğer dizide yaptıklarını gözardı edebilecekseniz hissiyatı kuvvetli şarkıları ve içinize fazlasıyla yakıştıracağınız sesi sizi bekliyor.





Ilyn Payne
Wilko Johnson


Westeros diyarının göz göze gelmekten kesinlike kaçınacağınız insanlarından biri Ilyn Payne. Zira kendisi balşta merhamet çeşitli duygularını aldırmış sessiz bir cellat. Bakışları size “eyvah, gitti kelle” dedirten bu zatı rock'n'roll tarihine nefis albümler armağan etmiş Dr. Feelgood grubunun çalış stili ve sahne hareketleriyle nevi şahsına münhasır denmeyi hak eden gitaristi Wilko Johnson canlandırıyor. Ilyn Payne, yakın zamanda kanserle çetin bir mücadeleye de giren 67 yaşındaki müzisyenin ilk oyunculuk deneyimi.








Melisandre
Carice van Houten



Taht Oyunları'nın cazibeli, fakat ürkütücü derecede ölümcül bir güzellik katmakla yükümlü ismi Hollanda doğumlu Carice van Houten tarafından canlandırılıyor. Carice, dikkat çekici bir sinema kariyerine de sahip ama bu satırlarda onun da adının geçmesinin sebebi 2012'de yayımlanan ilk albümü 'See You On The Ice' (Buz Üstünde Görüşürüz – diziye bir gönderme mi? Sanmıyoruz, ama olma ihtimali güzel). Alternatif seslerin pirlerinden Howe Gelb ve Antony Hegarty, bu kırmızı başlıklı hanımefendiyi müzikte yalnız bırakmayan mühim dostları.






Ve...



Dizinin müzikle haşır neşir diğer oyuncuları arasında Hodor rolünde izledikçe sevdiğimiz, sevdikçe de “Hodor!” dediğimiz Kristian Nairn DJ'lik yapıyor.
Kendisini bir süredir dizide göremesek de, eninde sonunda sürpriz bir şekilde ortaya çıkacağına inandığımız, duvarın öte tarafından gelen Osha olarak tanıdığımız Natalie Tena aslına bakarsanız ülkemizde konserde vermiş bir müzisyen. Grubu Molotov Jukebox'la dinlerken oynamadan edemeyeceğiniz 'bizim havalara' da yakın, eğlencesi bol bir müzik yapıyor.
Dizinin beşinci sezonunda, izleyenlere “artık yeter, bir şey yap” dedirtip durduran Theon Greyjoy'u canlandıran Alfie Allen, İngiliz yıldız Lily Allen'ın kardeşi. Kardeş durumundan onu da bu satırlar arasına dahil ettik. Hem Lily Allen tarafından, Alfie hakkında yazılmış bir şarkı (adı da ilgiçtir, 'Alfie') da mevcut.

Yorumlar

Popüler Yayınlar