[ALBÜM] Tweak Bird - "Any Ol' Way"


Tweak Bird’ün resmi biyografisi “burada anlatılacak ne bir peri masalı, ne de bir aşk hikayesi var millet” uyarısıyla başlıyor. "Los Angeles’ta ikamet eden Güney Illinoisli iki kardeşiz biz sadece" nevinden cümlelerle de devam ediyor. En baştan böyle bir ‘dikkat!’ levhasını yerleştirdiklerini bilerek dinlemekte fayda var Ashton ve Caleb’in kaydettiği ikinci albüm olan Any Ol’ Way’i.

En az 40 yıl öncesine öykünmezsek bize ekmek çıkmayacak gruplarıyla doldu taştı günün rock ortamları. Tweak Bird’ü de arasına katmak mümkün bu iş yapar kıstası göz önünde tutarak müzik yapanlar arasına. Ama sadece geçmişe gitarların başka, davulların başka, kafaların bambaşka takıldığı zamanlara takılı kalmayorlar (yazınız artı hanesine). 90’ların alternatif rock kalkışması da var müziklerinde, çok hafif bir İngiliz etkisi (mesela Stone Roses, belki biraz Oasis) de. Kyuss’u da Black Sabbath’ı da bolca dinlediklerini tahmin etmek zor değil. Zaten bu tip tüm ekiplerden bir tutam Sabbath çıkarmak he daim mümkün. Günün Tame Impala ve Temples gibi gruplarını sevenlerin ilgisine mazhar olabilirler, olmayabilirler de. Zira arkalarında güçlü bir blog/dergi/şirket desteği yok.

Melodik, pop hissiyatına iliklerine kadar sahip vokallerin altını ecbebilerin ‘fuzzy’ tabir ettiği gitarlar ve dolgun davul partisyonlarıyla dolduruyorlar. Albümün hazırlanışında epeyce duman altında kaldıkları her notadan belli. Ama sarsak değiller, sıkı çalıyorlar. Davul ve gitardan müteşekkil ikilerin çoğunda olduğu gibi onlarda uyum konusunda kulağa doğal gelen bir özelliğe sahipler. 33 dakikalık bir albüm, kulak kabarttığınıza pişman olacaksanız bile - ki bu ihtimal çok da fazla değil- daha siz kapatmaya yeltenmeden bitiveriyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar