Merchandise dost mu, düşman mı? Dinleyip kararınızı verin


4AD, iyi müziğin garantisi plak şirketlerinden. New Yorklu fotoğrafçı Timothy Saccenti de iyi işlerin arkasından adı çıkıp duran bir isim. Saccenti ve 4AD'nin adlarını şu an, böyle peş peşe zikretme sebebiyse bir süredir adları sıklıkla duyulan Floridalı ekip Merchandise.


4AD himayesine girdikten sonra çıkacak ilk albümleri olan After The End'in eli kulağında, bir ay kadar bir süre var ortamlara teşrif etmesine. 6 ayda, kendi evlerinde, kendi başlarına, tüm prodüksiyon işlerini bizzat üstlenerek kaydetmişler After The End'i. Köklerinde punk ve hardcore olsa da Can ve Jandek gibi bambaşka yollar tutturmuş isimleri de ıskalamamışlar. Nina Simone ve Miles Davis de cabası.

Sonuç müspet olmuş, belli bir türün sınırları dahilinde müzik yapmaktansa türlerin, tarzların iç içe geçtiği bir güzergahta ilerlemeye karar vermişler. Önümüzdeki ay çıkacak After The End'e gelene kadar da akıllarındaki tüm duraklara bir bir uğrayıp alacaklarını, ceplerine sığdırabildikleri kadarıyla da olsa alıp 10 şarkıda toplamışlar. Kadroyu beşlemişler (daha önce üçlüydüler), saygın bir plak şirketi himayesine girmenin de etkisiyle bu aralar sıkça kendilerinden söz ettirecek rüzgarı yakalamışlar.

After The End'de yer alacak şu iki şarkıyla nokta koyalım, albümün tamamını dinleme şansını yakaladığımızda konuşuruz yine.


Yorumlar

Popüler Yayınlar