Birinden biri iyi gelecek

Müziği, hele böylesi zamanlarda, hayatlarımızın dışında tutmak kendimize yapacağımız en büyük haksızlıklardan biri. Bir nefes alma payı, sudan başımızı çıkarabilmek için tutunacağımız dallardan biri müzik. Bu pazartesi günü, olmadı bu hafta içinde uygun bir rahat vakitte, bu yıl piyasaya çıkmış ve ortak noktası iyi müzik ihtiva etmek olan albümlerden birine kulak vermeniz iyi gelecek.


Tobias Jesso Jr.
“Goon”
70'lerin biraz hüzünlendiren, biraz iyi hissettiren, Hollywood yapımı ama Hollywood yapımı olduğunu başa kakmayan içten filmlerinden birinde işitebileceğiniz cinste şarkıları var Kanadalı şarkı yazarı ve şarkıcının. Gitar yerine piyanonun başrolde olduğu bir Nick Drake desek yeridir hani. İşin ilginç tarafı, 30 yaşındaki Tobias, piyano ile sadece üç yıldır haşır neşir.



Lianne La Havas
“Blood”
Bugün 26 yaşına basan Londra doğumlu Lianne, 2012'nin geleceği en parlak görülen yeni isimlerinden biriydi. O yıl çıkan “Is Your Love Big Enough?” (Aşkın yeteri kadar büyük mü?) adlı ilk albümü başta BBC olmak üzere sayısız yayının favorileri arasındaydı. Lianne'nin şarkılarının özelliği hayatından birebir notalara ve sözlere aktarılmış olmaları. Genç bir kadının hayata ve ilişkilere dair kelamları, başından geçenleri.




Flo Morrissey
“Tomorrow Will Be Beautiful”
İlk albümünü henüz iki ay önce arz etmiş gencecik (1994 doğumlu) bir ses Flo Morrissey. Akla ilk getirdiği isim Lana Del Rey. Del Rey'in daha az şuh, daha az görmüş geçirmişi gibi düşünülebilir. Opak bir folk müzik deniyor Flo'nun müziği için, kulağa fena gelmiyor bu tanım. Bir yaz akşamı sakinliğinde, dünyadan kopup kafanızın içine dalmaya niyetlendiğinizde kulağınızda olmasını isteyebileceğiniz cinste.


Kurt Vile
“B'lieve I'm Goin Down...”
Kurt Vile'ın akışkan, indie müzik estetiklerine uygun folk rock'ını bilenler biliyor. O akıvermenin getirdiği bir iyi hissettirme, bir huzur verme hali mevcut. Fiziksel özellikleriyle büyük usta Neil Young'ın gençliğini andıran Amerikalı sanatçı, yeni şarkısını evinde, plaklarının arasında kızıyla birlikte bizlere dinleten klipler çekecek kadar alçakgönüllü. Burada adını verdiğimiz yeni albümü 3 hafta sonra çıkıyor, ama günün malum şartlarını biliyorsunuz, albüm çoktan internet aleminde yerini aldı. Bu haftaya yakışacak.


Kamasi Washington
“The Epic”
Los Angeleslı saksafoncu Kamasi Washington'ın Mayıs ayı başında yayımlanan ilk albümü “The Epic”, adının epikliğinin hakkını fazlasıyla veren bir iş. Tam 3 CD'den oluşuyor, 3 saatlik bir caz yolculuğu vaadinde bulunuyor. Bir pazar günü dinleyip 3 saat başka alemlere dalmak için birebir. Klasik cazla da, modern zamanların hip hop yıldızı Kendrick Lamar'la yakın ilişkisi var Kamasi'nin. Bu yıl arz-ı endam eden en özel albümlerden biri onunki.


Tunde Olaniran
“Transgressor”
Bu pazar gününde içinde bulunabileceğiniz herhangi bir keşifbaz anda kulak kabartmak isteyebileceğiniz bir isim Tunde Olaniran. Modern, R&B ile elektronik müziğin ses ve ritim maceraperestliği üzerine bazen konuşur gibi, bazen klasik bir soul şarkıcısı gibi söylediği şarkıları var Tunde'nin. Düzenmeleleriyle dikkat çeken, meydan okuyan şarkılar. Hiptonize edici, şamanvari bir şeyler olduğunu da belirtelim müziğinde. Hemen öyle tek kelimeyle tanımlanamayacak, ama pop müziğin sınırlarının çok da uzağına gitmeyen bir albüm için direkt Tunde'ye başvurunuz.



Bir fikir vermekle görevli Spotify çalma listesini de iliştirelim buraya:

Yorumlar

Popüler Yayınlar