Time dergisi de bir 'Swiftie' çıktı, Taylor Swift'i yılın insanı seçti


Başlığı uzun tutunca aslında her şeyi o başlık satırına sığdırmışız gibi oluyor. Söylenecek daha ne kaldı ki, Taylor Swift'in attığı her adımın övüle övüle bitirilemediği bir 2023 geçirdik. Swift'in attığı adıma övgüyü ancak attığı bir diğer adıma övgüler düzmek için kesti türlü yayın organı, sosyal medya hesabı. Hatırlı, ağırbaşlı dergiler, siyasi gazeteler, müzik yazarları... Herkes mi bu kadar sever, herkes mi bu kadar 'swiftie'? Vallahi evet, evet, ve evet. Vaziyet böyle. Seviliyor. 

Bendeniz de şu son 10 yıl içinde epey bir defa Taylor Swift hakkıda yazı yazma şansına(!) eriştim. 2023'ün insanı seçilişinin akabinde onlardan ikisini sizlerle tekrar paylaşmak isterim. 

İlki neredeyse 10 yıl önce kaleme alınmış, binevimecmua.com bünyesinde tam da şu linkte bulunan "Bir kurtarıcı olarak Taylor Swift" 

https://www.binevimecmua.com/2014/12/bir-kurtarc-olarak-taylor-swift.html

Diğeri ise geçtiğimiz yıl Milliyet'in Pazar Eki'ne yazdığım 

"Yoksa hepimiz birer Swiftie miyiz?" 

https://www.milliyet.com.tr/pazar/yoksa-hepimiz-birer-swiftie-miyiz-6863182


Bu arada tabii esas mevzuyu,Time'iın taze taze yayımladığı kapak konusunu da buraya iliştirmeli. Hakkında konuşup da link vermemek olmaz. Uzun mu uzun bir metin doğal olarak. Yılın insanı seçmişler, iki paragraf yazıp geçecek halleri yoktu haliyle. Taylor'un yeniden kaydedip aracı kurumlardan kurtarmak suretiyle tamamen kendine ait kıldığı albümlerden şarkılar eşliğinde okunabilir. 2023'ün 'person'u Taylor Swift:

https://time.com/6342806/person-of-the-year-2023-taylor-swift/

Yorumlar

Popüler Yayınlar