Abbey Road'da bir midilli: JET

 


Paul McCartney kızı Mary'nin adeta stüdyolarında doğduğu Abbey Road hakkında çektiği belgesel "If These Walls Could Sing", geçtiğimiz ay Disney+ platformu aracılığıyla bizde de 'vizyona girdi'. Belgeselin yaya geçidiyle de meşhur Abbey Road Stüdyoları hakkındaki güzel anekdotlarla dolu anlatısında, bir de midilli atın bahsi geçiyor. Adı Jet. Paul McCartney'in eşi Linda ve çocuklarıyla The Beatles sonrası epey bir vakit geçirdiği çiftlik hayatını anımsarsınız. Albüm kapaklarına dahi sirayet etmiştir o doğal hayat. O hayatın bir parçası olan midilli Jet, aynı zamanda Abbey Road'u gören, orada vakit geçiren ilk Midilli de olabilir. Her ne kadar bu konu teyite açık olsa da bildiğimiz şeyler var. Neler mi? Mesela, eğer abartılmıyorsa anlatı hoşluğu için, bizim Jet (sahipleniverdik kendisini hemen, evet) Abbey Road tesislerinde ihtiyaç gidermiş olabilir. Elimizdeki teyitli bilgilerdeyse, öncelikle yukarıda gördüğünüz fotoğraf var. Müzik dünyasının en meşhur yaya geçidinde objektiflere yakalanmış (bizim) Jet.

Jet'in adına yazılmış bir de şarkı var.

Paul ve Linda McCartney çiftinin grupları Wings ile 1973'te yaptığı "Band on the Run" albümlerinde yer alan şarkı piyasaya çıktığı sıralarda Paul, şarkının bir köpek hakkında olduğunu anlatsa da zamanla o hikaye dönüp dolaşıp bizim midilli Jet'e evrilmiş deniyor. İki senaryo da bize uyar. 



Mary McCartney'in çektiği "If These Walls Could Sing" hakkında daha etraflıca malumat almak isterseniz: www.milliyet.com.tr/pazar/bu-duvarlarin-sesi-var-6887592

Yorumlar

Popüler Yayınlar