Hollywood'un bıçkın vampirleri


Müzik dünyasının en taze 'süper' grubu Hollywood'dan. En rockçı aktörlerden 52'lik Johnny Depp ile en aktör rockçılardan 67'lik Alice Cooper, yanlarına Aerosmith'in gitaristi 65'lik Joe Perry ve sayısız ünlü rock'n'roll simayı da alarak Hollywood Vampires adıyla müzik yapıyor, konserler veriyor, şarkılar kaydediyor...


İsim: Hollywood Vampires ismi, müzik tarihinin en bıçkın, en 'bize bir şey olmaz' günlerinden yadigar. Los Angeles'taki meşhur Sunset Strip'te mevkilenmiş kulüp Rainbow Bar & Grill'in müdavimi rock yıldızlarından kurulu bir 'takım' bu esasen. Alice Cooper 70'lerin başındaki bu takımın kaptanlarından biri. Kadroya girmek için tek yapmanız gerekense diğerlerinden daha çok içebildiğinizi göstermekmiş. The Who'nun davulcusu (ve rock tarihinin en şenlikli adamlarından) Keith Moon'la başlayan uzun bir liste olaya dahil olmuş o yılalrda. Jim Morrison'dan John Lennon'a düzenli konukları varmış takımın. O çılgınlık timsali günler, kayıplar ve yaş almalarla sona ereli epeyce oluyor. Alice Cooper alkolle arasına mesafe koyuyor, Keith Moon hayata veda ediyor. Takımın diğer oyuncuları da ya bu dünyadan değil artık, ya da fazlasıyla durulmuş halde.


Grup: Bir zamanlar müzikle haşır neşir olan, hatta kariyerinin bir anında 'müzik mi? sinema mı?' sorusuna bir cevap verip tercih yapmak zorunda kalan Johnny Depp'in Amerika'nın aykırı simalarına yakınlığı malumunuz. Ayaklı ecza deposu yazar Hunter S. Thompson da, yuvarlanan taşların en afili abisi Keith Richards da Depp'in dostları arasında. Bu dostlardan biri de Alice Cooper. Bir sohbet esnasında 70'lerin başındaki o Hollywood Vampires takımını, ama bu kez alkol ihtiva etmek yerine müzik ekseninde tekrar hayata geçirme fikri çıkıyor. Yanlarına yine rock'n'roll hayatın tüm nimetlerinden faydalanmış, ağzı da bolca yanmış Aerosmtih gitaristi Joe Perry'yi de alıp 2015 model Hollywood Vampires'ı kuruyorlar.

Kim Kim?: Gelelim Hollywood Vampires'ı 'süper' grup kılan diğer müzisyenlere. Evet, Sadece Johnny Depp ve Alice Cooper'ın yanlarına Joe Perry'yi de katarak bir grup kurması yeterince 'süper' değilmiş gibi müzik dünyasından o sırada müsait olan eş dost kim varsa, onları da dahil etmişler olaya. Yakın zamanda kaybettiğimiz korku sinemasının, Star Wars ve Yüzüklerin Efendisi seri filmlerinin büyük aktörü Christopher Lee mesela. Lee, Hollywood Vampires'ın kaydettiği albümün açılışını bizzat sesiyle yapıyor. The Beatles fenomeni iki koldan katılmış vampirlere, bir taraftan Paul McCartney ile, diğer taraftan Ringo Starr'ın oğlu Zak Starkey ile. Müzik tarihinin en tehlikeli grubu Guns'n Roses da gitaristi Slash, bas gitaristi Duff McKagan ve davulcusu Matt Sorum'la Hollywood Vampires saflarında. AC/DC solisti Brian Johnson, alternatif rock'ın mühim adamı Perry Farrell, the Doors'un gitaristi Robby Krieger, Nirvana ve akabinde kendi grubu Foo Fighters'la müthiş bir kariyere imza atan Dave Grohl... Kim kimdir ansiklopedisine döndürmeden bu satırları duralım biz en iyisi.

Müzik: Bu görkemli konseptin en zayıf halkası maalesef müzik. Zira grup, bunca konuk müzisyen bir arada ancak cover şarkılar çalar demiş gibi. Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry bestesi Hollywood Vampires şarkıları ne yazık ki bir elin parmakları kadar bile değil. Piyasaya çıkan, ve görsel tasarımını ünlü modacı ve tasarımcı John Varvatos'un yaptığı albüm ekseriyetle bildiğimiz, dillerden düşmeyen ve birer klasik olarak görülen rock şarkılarının yorumlarından oluşuyor.


Gelecek: Devamı nasıl gelecek kestirmek güç. Albümü dinlenecek bir gruptansa konserine gidilecek, sürpriz isimlerin de sahneye konukluklarıyla unutulmaz ve had safhada eğlenceli bir gece yaşatacak bir grup Hollywood Vampires. Lakin bu kez de kendi kariyerleriyle böylesi yoğun meşguliyetler içinde olan insanların bir araya gelmesi ciddi bir sorun. Yakın zamanda konserler verdiler. Youtube'a seyircilerin çektiği videolar anında düştü. Ama bir sonraki konser ne zaman olur, turneye çıkabilirler mi meçhul. Şimdiden Depp filmlere, Alice Cooper kendi adına çıktığı turneye döndü bile.

Yorumlar

Popüler Yayınlar